lördag 14 mars 2015

Rocka sockorna - för att olikheter berikar

Ett fantastiskt bra initiativ för att uppmärksamma annorlundaheter har Nathea Anemyr och Erica Rinaldo tagit med eventet Rocka sockorna. Detta event görs för att skolan och världen ska bli mer färgglad och kärleksfull men också för att hylla olikheter. Vill du också visa att du tycker att olikheter berikar och att vi bör uppskatta varandras annorlundaheter då tar du på dig färglada sockor på fredag (20/3) fotar dina färglada fötter med olikfärgade sockor och fyller alla sociala medier med dina strumpbilder.

På facebock och andra sociala medier har pedagoger delat med sig av sina lektionsplaneringar gällande detta viktiga budskap och det ger hopp för en mer tolerant framtid där normalitetsbegreppet suddas ut och vi istället ser alla våra egenheter som det naturliga. För visst är det så att vi alla har saker för oss, några har svårt att prata, andra kan inte vara tysta, några har svårt att sitta still, andra vågar inte röra sig fritt, somliga är blyga medan andra är framåt, vissa är blyga medan andra är tuffa och modiga, några av oss är pirriga och nervösa medan andra utmanar sig själva varje dag, vissa tycker förändringar är jobbiga medan andra finner sig i att det inte blev som man planerat. Så vad är egentligen normalt?

Visst kan alla våra egenheter ibland vara en utmaning i olika sammanhang såsom i skola och på arbetsplatser men tänk vad tråkigt det skulle bli om vi alla var lika för att inte tala om att vi skulle stagnera i utveckling och i att kunna se saker från olika perspektiv. Så vill du hylla alla våra annorlundaheter, plocka då fram dina udda sockor och gå runt i strumplästen på fredag så att du visar att du tycker att olikheter berikar!


Detta är ett inlägg i #blogg100. En utmaning att blogga 100 dagar i rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar